Log på Markedsindex.dk   
Opret blog   
Markedsindex.dk Markeder Butikker Debat Blogs
   Du er her: Markedsindex.dk -> Blogs -> Ayahuasca -> Ayahuasca er en te, som nu om tider bruges til klarsyn og healing
   
Peter Mørk
 | 
Oprettet 6. March 2019 kl. 03:50
 | 
0 kommentarer
 | 
Tip en ven

Ayahuasca er en te, som nu om tider bruges til klarsyn og healing

Jungle indianernes bevidsthedsudvidende drik

Skaber forbindelse til ens egen indre visdom og åndernes verden. En “lærer-drik” kalder indianerne ayahuasca, som er en del af Ecuador, Colombia og Peru`s nationale kulturarv.

Bevisthedsudvidende er kernen. Denne kerne er siden hen blevet iklædt forskellige kulturers skikke, sange, mytologi osv. Herhjemme er det sejden og vølverne, der repræsenterede vores lokale form for åndemaning.

Den fremstillede drik er farmakologisk kompliceret og bliver brugt i shamansk, religiøs, etnomedicin og i åndelig helbredende praksis. Etno-biologer har listet 2-300 forskellige planter, som bruges af Ayahuasca-shamaner i denne specielle urtebryg.

Shamaner eller åndemanere, er kendt hos naturfolk i hele verden som de personer der har evner og uddannelse til kommunikation mellem denne og den overnaturlige verden. I dag bruges begrebet shamanisme om alle teknikker, der bruges til at træde ind i ændrede bevidsthedstilstande med det mål at opnå healing og viden. Vejen ind i åndernes verden er beskrevet som den shamanistiske rejse. På den nordlige halvkugle kender vi til trommerejser, og i Syd- og Mellemamerika til indtag af hallucinogene planter meget udbredt. Ayahuasca er det mest udbredte og sandsynligvis kraftigste stof.

Sejd/Ayahuasca kunne være en ”magisk” teknik til at påvirke kræfter, der styrede verden. Ideen om Ayahuasca byggede på forestillingen om at sjælen havde et potentiale til at agere udenfor kroppen.

Ritualet bestod som regel af at en seiðkona eller seiðmaðr gik i trance, mens en hjælper sang særlige tryllesange (galðrar). Under trancen kunne sejderen kommunikere med den guddommelige sfære eller foretage en åndelig rejse til en anden verden.

Ayahuasca te kan få svar på spørgsmål om vejret, sygdomme, høsten, krig eller viden til at påvirke de kræfter, der styrede livsbetingelserne.

Sejd/Ayahuasca var således en metode til at få svar på spørgsmål der vedrørte samfundet og fremtidens trivsel. I myterne var Sejd/Ayahuasca især associeret med vanernes gudeslægt, men aseguden Odin lærte det og blev beskrevet som den største sejdmager.

Ayahuasca koppe

Ayahuasca koppe0 kommentarer


Du skal være logget ind for at skrive en kommentar


Indtast brugernavn

*

Indtast password

*
 
Glemt dit password? Opret et login her

Ayahuasca

Se mere om bloggeren Peter Mørk

Ayahuasca te kunne få svar på spørgsmål om sygdomme, vejret, krig, høsten eller viden om at påvirke de kræfter, der styrede livsbetingelserne. Aya...

Gå til bloggen Ayahuasca

Læs min blog


Seneste indlæg

Til blogindlæget Ayahuasca er en te, som nu om tider bruges til klarsyn og healing

Ayahuasca er en te, som n...

Jungle indianernes bevidsthedsudvidende drik Skaber fo...


Arkiv