Log på Markedsindex.dk   
Opret debatindlæg   
Markedsindex.dk Markeder Butikker Debat Blogs
   Du er her: Markedsindex.dk -> Debat -> Handel på nettet -> Hvorfor er prisforskellen så stor på en original Macbook oplader og en uoriginal?
   
Kræmmer og loppemarkeder
Handel på nettet
Alt mellem himmel og jordRasmus Kampmann
 | 
Oprettet d. 30. April 2019 kl. 12:55
 | 
2 kommentarer
 | 
Tip en ven

Hvorfor er prisforskellen så stor på en original Macbook oplader og en uoriginal?

Hvis ens oplader til mac, pludselig stopper med at virke, er der normalt ikke andet for end at gå ud og købe en ny. Prisen på Apples egne opladere er dog enorm, og for studerende som typisk er meget afhængige af opladeren er det en meget høj uforudset udgift. Dog er der klare alternativer på markedet. Blandt dem, finder man de uoriginale opladere - også kaldt "kompatible". Disse opladere er faldet drastisk i pris de seneste par år, og ofte vil man kunne finde dem til blot en femtedel af prisen for en Original oplader.

Bør man vælge en original eller kompatibel Macbook oplader?

Fordelen ved at købe en original oplader, er klart at den er af en højere kvalitet. Opladeren vil ikke gå i stykker ligeså nemt, og du vil aldrig kunne blive udsat for at den giver stød eller begynder at blive varm. Forskellen på en original oplader og en kompatibel oplader er dog langt mindre idag, end for nogle år tilbage. De producenter der laver de kompatible opladere er blevet langt dygtigere til at kopiere indmaden af opladeren. Især på de modeller som har været på markedet i et stykke tid, som Magsafe 1 og 2. Derfor kan man roligt købe kompatible macbook opladere, hvis man har modellen af oplader har været på markedet et stykke tid. Derimod bør man vente lidt, hvis man har en af de nyere macbooks, der bruger USB-C. Denne type oplader er langt nyere, og derved har producenterne sværere ved at lave en kompatibel oplader der er ligeså effektiv, sikker og har en lang holdbarhed.
Kalle Rasmussen
 | 
Svaret d. 6. May 2019 kl. 12:28

Hvis du køber en "kopi" eller som du skriver kompatible, så køb for guds skyld en i DK eller i hver fald EU. De bør være godkende, men man er aldrig helt sikker når det er noget med el. Se evt. kontant på DR om de brandfarlige opladere.