Log på Markedsindex.dk   
Opret debatindlæg   
Markedsindex.dk Markeder Butikker Debat Blogs
   Du er her: Markedsindex.dk -> Debat -> Alt mellem himmel og jord -> Låneguide - Hvad end du skal bruge 15.000 eller 500.000 kr!
   
Kræmmer og loppemarkeder
Handel på nettet
Alt mellem himmel og jordMorten N
 | 
Oprettet d. 18. December 2019 kl. 09:35
 | 
0 kommentarer
 | 
Tip en ven

Låneguide - Hvad end du skal bruge 15.000 eller 500.000 kr!

Står du foran at skulle optage et lån? Så husk at gøre dit forarbejde ordentligt - Ellers kan det nemlig ende med at blive alt for dyrt.

... Men hvad skal du så være opmærksom på, inden du låner penge på nettet? Det kan du finde hjælp til i denne guide. Her får du nemlig 3 tips til ting, du bør have styr på, inden du optager et online lån!

Og hvad end du vil låne 15.000 kr. eller 500.000 kr., kan du finde hjælp i denne guide

1. Sammenlign, sammenlign, sammenligning


Det vigtigste du kan gøre, når du låner penge er at sammenligne de forskellige lånemuligheder på markedet.

Særligt markedet for forbrugslån har nemlig utrolig mange tilbud, du kan gøre brug af... Og det bliver ikke mindre i takt med at konkurrencen stiger.

De forskellige tilbud rummer byder på forskellige renter, gebyrer m.v. Dette betyder, at du bør danne dig et så godt overblik som muligt, inden du tager dit lån. Hermed kan du nemlig bedre finde et lån, som passer godt til netop dig og den situation, som du står i.

2. Overvej hvor længe lånet skal løbe


Når du låner penge, er der grundlæggende tre meget vigtige faktorer:

1) Omkostninger forbundet med lånet - Såsom renter og gebyrer
2) Lånets størrelse - dette har stor betydning for omkostningerne
3) Lånets løbetid - Hvor længe lånet skal betales tilbage over

Alle faktorerne har i sidste ende betydning for, hvor meget du ender med at skulle betale tilbage.

Hvor de fleste har fokus på renter, gebyrer og hvor stort lånet skal være, vil jeg argumentere for, at også løbetiden er meget vigtig. Jo længere løbetiden er, jo længere tid kommer du nemlig til at betale lånet tilbage over - hvilket igen betyder, at du kommer til at betale omkostninger gennem en længere periode, jo længere tilbagebetalingsperioden er. Sørg derfor for ikke at have lånet længere, end du har brug for.

3. Sæt dig ind i sagerne


Foruden løbetiden er det også vigtigt at forstå andre begreber såsom ÅOP, renter, lånebeløb m.v.

Låneudbydere er påkrævet at oplyse om ting som disse. Du bør derfor altid have den information, du har brug for tilgængelig. Dette er dog ikke ensbetydende med, at du kan bruge informationen til noget. For hvad, hvis du ikke forstår begreberne?

Inden du optager et lån så sørg derfor for, at du forstår, hvad lånet indebærer. Er der begreber, du ikke forstår, er der heldigvis en nem vej frem - Kopier begrebet, Google det og bliv klogere!